top of page

(verkorte) Lehmkuhlwandeling tijdens Sail Kampen 2018

Tijdens Sail Bieden wij een verkorte Lehmkuhlwandeling aan, omdat het Parcours van Sail de reguliere wandeling niet toelaat.

De wandelingen duren ook 2 i.p.v. de reguliere 3 uur. Na ongeveer een uur van de wandeling is er ook een pauze bij Restaurant De Vijfsprong (www.devijfsprong.com) van ongeveer 20 minuten. Koffie/thee of een ander drankje en appelgebak is inbegrepen bij de prijs. De wandeling kost E10,00 P.P. Incl. BTW (Normaal kosten onze wandelingen E12,50 P.P.) De wandelingen beginnen op de kruising van de Oudestraat en Geerstraat (in de Geerstraat) tegenover Café t'Trappetje, (ooit de woning JW Lehmkuhl), de Pionier van de Sigarenindustrie in Kampen. Het beginpunt is te herkennen aan een X-Banner van Het Kampen van... waar de gids bij staat in themakleding,( een rood 19e eeuws kostuum). U dient zich tot 12:00u op de dag zelf, van te voren op te geven per mail: Info@hetkampenvan.nl of per telefoon op 06-27887316. Voor aanmeldingen op de dag zelf het liefst per telefoon.

Als er minder dan 5 aanmeldingen voor een wandeling zijn, kunnen ze gecanceld worden, U hoort dit natuurlijk van te voren. Bij onze wandelingen dient U altijd contant te betalen op het beginpunt. Onze wandelingen worden in het Nederlands, Duits en Engels gegeven en is dus afhankelijk van de herkomst van de deelnemers.

Johan Wilke Lehmkuhl (Mabstee, Bremen, Duitsland 1798- Deventer 11 Januari 1880) was een Duitse industrieel uit Bremen.

De industrieel vestigde zich in 1826 in Kampen om een sigarenfabriek te beginnen, omdat hij veel potentie zag door de ligging van de stad en het grote arbeidspotentieel. Uiteindelijk had de industriële pionier 4 verschillende sigarenfabrieken verspreid door de Kamper binnenstad. Door zijn industriële pionierschap volgde er later meer sigarenfabrieken en kwamen er ook andere bedrijven naar Kampen zoals BK Pannen, Gazeuse (limonades), Kanis en Gunnink (Koffie) en Siebrand (likeuren).

In deze wandeling staat het industriële verleden uit het 19e- en begin 20e eeuwse Kampen centraal

De Wandelingen zijn Stille Zaterdag 31 Maart 13:30u

                                  Eerste Paasdag 1 April 13:30u (16:30u)

                                  Tweede Paasdag 2 April 13:30u

bottom of page