top of page

Het Kampen van...

Is een bedrijf dat themastadswandelingen (zowel voor groepen als individuelen), Lezingen geeft en Educatieve Diensten aanbied. Verder is Jeroen Linderhof in te huren voor historische diensten in de culturele sector en tevens voor toeristen om de leukste plekjes van Kampen en haar omgeving te zien.

Onze themastadswandelingen worden gegeven, na aanleiding van zes bijna vergeten Kampense grootheden. Aan deze grootheden zijn stadswandelingen opgehangen. Deze grootheden zijn dus een soort kapstok voor periodes binnen de Kampense geschiedenis. Deze grootheden zijn: (Fam) Cuyentorf (Hoogtijdagen Kampen ,1400-1600), Alberthus Pighius (Kampens Zilveren tijd, 1500-1800), J.W. Lehmkuhl (Sigaren en Koffie industrie, 1800-1980), Generaal J.J. Godfried, Baron van Voorst tot Voorst (Militair en Indisch verleden, 1800-1980) , Alessandro Paqualini (Vestingwerken, 1230-1875) en David Mercado (Joods Verleden, 1321-1947). De eerste drie genoemde wandelingen worden: regulier aangeboden en zijn zowel voor groepen als individuen. De laatste drie wandelingen zijn te boeken voor groepen vanaf 15 personen. 

Onze stadswandelingen zijn altijd inclusief pauzedrankje en gebak bij Restaurant de Vijfsprong. De themawandelingen gaan over Kampen in Europees historische context en kosten E12,50 P.P. Mocht U lid zijn van het Kampense Nutsdepartement, dan kosten de stadswandelingen E 11,25 p.p. Daarnaast heeft, het Kampen van... een Wandel en Etenarrangement, met Restaurant de Vijfsprong. Bij dit arrangement krijgt U 10% korting op een 2-,3- of 4-gangenmenu bij dit restaurant. De Gids loopt om educatieve redenen, tijdens de wandelingen in themakleding van het typetje, dat voor de periodes symbool staat. Tijdens de stadswandelingen wordt ook veel gebruik gemaakt van fotomateriaal, boeken en kaarten. Even wat leuke feitjes: Wist U dat in Kampen, Piraten ooit asiel hebben aangevraagd? Pater Brugman vanaf de schepentoren gepredikt heeft of dat Kampen ooit begonnen is als dijkdorp?

Bent U nieuwsgierig geworden of wilt u meer weten over ons aanbod of zich aanmelden, kijk dan op www.hetkampenvan.nl . Jeroen Linderhof is te bereiken op 06-27887316 en via info@hetkampenvan.nl

bottom of page