top of page

Lehmkuhlwandeling tijdens Kerst in Oud Kampen (KIOK)

Tijdens Kerst in Oud-Kampen (KIOK) wordt voor het eerst de Lehmkuhlwandeling ofwel Het Kampen van Johan Wilke Lehmkuhl angeboden. Dit zijn echter de laatste wandelingen die E6,50 P.P. kosten vanaf 2018 worden onze wandelingen E7,50 Per Persoon. Onze wandelingen duren 2,5 uur. Voor onze wandelingen dient U zich van te voren aan te melden op info@hetkampenvan@gmail.com of via 06-27887316. Dit kan tot een middag van te voren. De gids draagt themakleding.

Wegens KIOK beginnen onze wandelingen op het Stationsplein bij Station Kampen, ook op een ander tijdstip dan U van ons gewend bent, namelijk om 15:00u! Daarnaast gaat deze wandeling alleen door het zuidelijke deel van de Binnenstad (dus vanaf het Vispoortplein links)

Johan Wilke Lehmkuhl (Mabstee, Bremen, Duitsland 1798- Deventer 11 Januari 1880) was een Duitse industrieel uit Bremen.

De industrieel vestigde zich in 1826 in Kampen om een sigarenfabriek te beginnen, omdat hij veel potentie zag door de ligging van de stad en het grote arbeidspotentieel. Uiteindelijk had de industriële pionier 4 verschillende sigarenfabrieken verspreid door de Kamper binnenstad. Door zijn industriële pionierschap volgde er later meer sigarenfabrieken en kwamen er ook andere bedrijven naar Kampen zoals BK Pannen, Gazeuse (limonades), Kanis en Gunnink (Koffie) en Siebrand (likeuren).

In deze wandeling staat het industriële verleden uit het 19e- en begin 20e eeuwse Kampen centraal

bottom of page