top of page

Educatie

Naast Themastadswandelingen biedt het Kampen van ook educatie aan voor diverse scholen voor zowel de het Primaire, secundaire en tertiaire (MBO, HBO en WO) Onderwijs. In deze lessen komen diverse historische Kamper grootheden langs, waar ook de Themastadswandelingen als Kapstok op zijn gestoeld. Die personen zijn: Cuyentorf, Alberthus Pighius, Generaal Baron van Voorst tot Voorst en Johan Wilke Lehmkuhl. De lessen gaan over dezelfde onderwerpen als mijn themawandelingen en gaan over de Hanzestad Kampen in Europees geschiedkundige context. Tevens zullen ook aanverwante personen genoemd worden tijdens mijn lessen: Zoals bij de Albethus Pighiusles, zijn neef Humanist Stephanus Pighius en schilderes Mechteld toe Boecop-Lichtenberg. Mijn lessen kosten E25,00 (Incl. BTW) per klas en duren ongeveer een uur.

Kinderen, jongeren en studenten zullen mijn lessen niet snel vergeten en er echt wat grotere historische context aan overhouden en nog trotser op de prachtige geschiedenis van de Hanzestad Kampen worden. Bij de Cuyentorf - en Pighiusles komt o.a. een van de opleidingsinstituten/Hanzekantoren langs in Noorse Bergen,bij de Lehmkuhlles de tocht van tabakblad uit het toenmalige Nederlands-Indië tot gerolde sigaar in Kampen en bij Generaal van Voorst tot Voorstles komt o.a. het Indische verleden, het opleidingsinstituut voor KNIL-Officieren in Kampen langs. Tevens is het mogelijk om als klas met mij de themastadswandelingen te lopen. U kunt mij per mail: info@hetkampenvan.nl of per telefoon 06-27887316 te bereiken. Verder heeft Jeroen Linderhof als docent enige ervaring in het voorgezet Onderwijs en komen regelmatig klassen langs bij het Stadsarchief in Kampen waar ik op woensdagochtend werk in de studiezaal van het Stadsarchiefkampen.nl en is Het Kampen van... op Facebook: (hetkampenvan.) en twitter: @hetkampenvan te vinden.

Lezingen

Naast lessen op scholen, biedt het Kampen van... ook lezingen aan. Deze lezingen kunnen gaan over de historische personen waar onze wandelingen aan zijn opgehangen, maar ook hele andere historische of sociaal historische zaken, die direct of indirect op Kampen en zijn nabije omgeving zijn gebaseerd. Voor afspraken/boekingen of meer informatie, kunt U het beste telefonisch op 06-27887316 contact met ons opnemen. 

Wilt U een korte samenvatting van de diensten van Het Kampen van... lees dan even het artikel in de Kampense Glossy: Bijzonder Kampen van uitgeverij: http://www.personal-publish.nl/

bottom of page